1. If $900 is to be divided equally amongst a group of people, how many persons are in the group?

(A) 17

(B) 19

(C) 21

(D) 15

(E) 27

(A) 17

(B) 19

(C) 21

(D) 15

(E) 27

2. Simplify: 6|-3|-4|5|

(A) 3

(B) 2

(C) -3

(D) -2

(E) 4

(A) 3

(B) 2

(C) -3

(D) -2

(E) 4

3. The Crown Movie Theater collected $705 yesterday. If 54 adults paid $9.50 each and each child paid $3.50 less than each adult, how many children paid admission?

(A) 32

(B) 38

(C) 29

(D) 25

(E) 42

(A) 32

(B) 38

(C) 29

(D) 25

(E) 42

**Answer:**

1. (D)

You want a number that divides 900 and has no remainder. From the list only 15 works. so the answer is D.

You want a number that divides 900 and has no remainder. From the list only 15 works. so the answer is D.

2. (D)

|-3| = 3, so 6|-3| = 6 x 3 = 18. |5| is 5, so 4 x 5 = 20. Finally, 18 - 20 = -2, so the answer is D.

|-3| = 3, so 6|-3| = 6 x 3 = 18. |5| is 5, so 4 x 5 = 20. Finally, 18 - 20 = -2, so the answer is D.

3. (A)

Each child paid $3.50 less than an adult admission of $9.50. So each child paid $9.50 - $3.50 = $6.00.

Let n = the number of children. So,

54 x $9.50 + n x $6.00 = $705 (total)

or, $513 + $6n = $705

or, $6n = $192

or, n = 192/6 = 32

Final answer is (A), 32 children.

Each child paid $3.50 less than an adult admission of $9.50. So each child paid $9.50 - $3.50 = $6.00.

Let n = the number of children. So,

54 x $9.50 + n x $6.00 = $705 (total)

or, $513 + $6n = $705

or, $6n = $192

or, n = 192/6 = 32

Final answer is (A), 32 children.